Conversie optimalisatie beter toepassen op je websiteConversie optimalisatie is cruciaal Ingeval je online wilt groeien. Dit zorgt ervoor dat je bezoekers beslist klanten worden, en niet slechts maar lezers betreffende je inhoud. Zonder conversie optimalisatie is daar nauwelijks online ontwikkeling mogelijk, daar daar vervolgens simpelweg nauwelijks omzetting van bezoekers naar klant plaatsvindt. Kortom: conversie optimalisatie is belangrijk voor elke site welke online succes wil behalen!

Conversie optimalisatie helpt je uiteraard je online doelstellingen te behalen.Dit zorgt er namelijk voor het je website lekkerder converteert, en het is precies wat je wilt Wanneer zelfstandige welke online groeien wil.

Conversie optimalisatie is echter niet iedere keer even eenvoudig.je moet weten waar je moet beginnen, en welke factoren van kracht zijn op de conversie van je website. Daarom melden wij in dit artikel tips over conversie optimalisatie: op welke manier pak je het aan, en welke factoren zijn cruciaal?

Daar waar kun je het beste beginnen?Indien je conversie optimalisatie wilt toepassen op je webshop, is dit belangrijk om te weten daar waar je moet beginnen. je kan immers niet zomaar alles gaan wijzigen op je webwinkel en verwachten dat dit automatisch leidt tot verdere conversies. Daar is een strategie benodigd!

We raden daarom altijd aan om te starten met dit peilen van je conversiedoelstelling. Wat wil je exact bereiken betreffende conversie optimalisatie? Wil je verdere aanvragen voor een offerte, verdere inschrijvingen voor je nieuwsbrief of meer verkopen van je producten?

Zodra je weet wat je wilt bereiken, is het tijd om te kunnen kijken naar de conversie van je webshop. Op welke manier converteert je webwinkel nu? welke pagina’s leveren conversies op, en welke niet? Op welke plekken verliest je site bezoekers, en hoe?

Dit soort inzichten kun je bemachtigen met conversieanalyse. je analyseert dan de conversie op je site, en kijkt naar waar er mogelijkheden liggen voor verbetering. Zo weet je precies waar je met conversie optimalisatie aan kunt gaan werken!


welke factoren zijn cruciaal?Er zijn heel wat verscheidene factoren welke van toepassing zijn op de conversie van een webshop. Enkele van die factoren hebben te maken met de technische functionaliteit van je webshop, terwijl verschillende factoren verdere met de content van je webshop te maken hebben.

In het artikel hebben we de voornaamste conversiefactoren voor je onder elkaar gezet:


  • Laadtijd van de site: een site moet snel laden, want bezoekers willen niet lang wachten. een lange laadtijd kan ervoor zorgen dat bezoekers afhaken, en dat is vanzelfsprekend niet hetgeen je wilt!

  • Gebruiksvriendelijkheid: een webwinkel moet gebruiksvriendelijk zijn. Dit betekent onder andere dat de navigatie logisch in elkander zit, en dat bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken.

  • Mooie teksten: je webshop moet aantrekkelijke inhoud hebben. De teksten moeten goed geschreven zijn, en de afbeeldingen mooi en relevant.

  • Geschikte call-to-actions: op je site dienen duidelijke call-to-actions te staan. Dit zijn buttons of links die bezoekers naar de conversiepagina leiden, zoals een aanvraagformulier ofwel een ‘bestel nu’ -knop.Indien je conversie optimalisatie wilt toepassen op je website, is het dus belangrijk om te kijken naar die factoren. Indien één van die factoren niet optimaal is, kan dit negatieve kracht hebben op de conversie van je webwinkel.

De passende tools gebruiken


om conversie optimalisatie succesvol toe te kunnen passen, is het belangrijk om de perfecte tools te benutten. Deze tools helpen je immers met het meten van de conversie op je webshop, en leveren inzicht in welke factoren van kracht zijn op de conversie.

We adviseren daarom iedere keer aan om Google Analytics en Hotjar te benutten. Google Analytics geeft inzicht in hoe bezoekers betreffende je webshop interacteren, en Hotjar laat zien hoe personen door je site navigeren. Deze inzichten mogen je helpen bij het opstellen van een conversiestrategie, en bij het peilen daar waar je aan moet werken.

De passende conversie optimalisatie specialist vinden


Ingeval je conversie optimalisatie wilt toepassen op je site, is dit cruciaal om de juiste specialist te vinden. je kunt immers ook niet alles zelf verrichten, en het is aangenaam om iemand te hebben welke je opweg kan helpen met advies en ondersteuning.

We raden dus altijd aan om een persoon in te schakelen die voldoende expertise bezit en veel getest heeft om te zien wat wel werkt en hetgeen niet. een conversie optimalisatie expert is gespecialiseerd in conversie, en weet precies hetgeen er nodig is om de conversie van je webshop te verbeteren. Ze hebben de passende kennis en expertise, en kunnen je verder helpen met het opstellen van een effectieve strategie.

Als je een conversie optimalisatie expert inschakelt, weet je absoluut dat je webshop in goede handen is. Je hoeft je vervolgens slechts nog maar bezig te houden met het verrichten van de strategie, en niet met het bedenken ervan. Dit bespaart je veel schaarse tijd, en zorgt ervoor dat je conversie in aanzienlijke tijd sterk gaat optimaliseren!

Ik heb goede ervaring met:


Om je verder te helpen kan ik je je aanraden klik hier om contact op te nemen met Sven Kersten van Spixels. Deze conversie specialist helpt je graag en stelt je doelen voorop. Zo is daar iedere keer ruimte om even te sparren en indien je een WordPress website hebt dan geeft deze specialist je niet slechts raadgeving maar hij kan ook het uitvoerende werk voor je doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *